Cryolipolyse = vetbevriezing

Wat is Cryolipolyse?
Cryolipolyse is de nummer 1 behandeling voor lokale vet- reductie. Het is geen methode om af te vallen maar om op bepaalde gebieden, zoals de buik, billen, benen, love handles, armen of onderkin vet te reduceren zonder dat er een operatie aan te pas komt.
Cryolipolyse brengt geen schade toe aan ander omliggend weefsel. De vetcellen worden nauwkeurig en gecontroleerd gekoeld terwijl de huid wordt beschermd. De bevriezing van vetcellen is een zeer veilige behandeling en heeft veel voordelen ten opzichte van andere behandelingen tegen vet.

Hoe werkt Cryolipolyse?
Vetcellen in het onderhuidse vetweefsel zijn vooral cellen die rijk zijn aan verzadigde vetzuren. Hierdoor zijn ze gevoeliger voor koeling. Door kou toe te passen op deze vetcellen ontstaat celapoptose waarna de behandelde cellen op een natuurlijke manier worden afgebroken en afgevoerd door het lichaam.

Wat gebeurt er met de vetcellen?
De aanwezige lipiden in onze vetcellen kristalliseren sneller bij lagere temperaturen dan andere waterhoudende cellen. Daardoor kunnen vetcellen met Cryolipolyse heel gericht behandeld worden. Tijdens de behandeling zorgt de toename van koude voor een apoptose (celdood) van de vetcel. Gedurende dit proces worden cytokines en ontste- kingsmediatoren vrijgegeven. Lipide in de vetcellen komen vrij en worden door het lymfevatstelsel op een natuurlijke manier door het lichaam afgevoerd. Aangezien het reductieproces traag verloopt zijn er geen nadelige effecten voor de leverfunctie en de bloedlipiden.

Het behandelproces
Met de Cryo Cool Max kunnen gelijktijdig vier gebieden behandeld worden (b.v. beide kanten van de buik en tegelijk de dijbenen). Met de transparante handstukken is er goed zicht op de behandelgebieden. De behandeling is vrijwel pijnloos. Er zijn geen pijnstillers of verdoving nodig. Om de huid te beschermen wordt op het behandelgebied een speciaal membraan aangebracht. De applicator (hand- stuk) wordt op het membraan geplaatst en de vacuüm zuigende werking trekt de huidlaag met het onderliggende vetweefsel omhoog tussen de koelelementen aanwezig in de applicator. De huid wordt vervolgens verwarmt en daarna geleidelijk gekoeld tot maximaal -12 ̊C. Hierbij ervaart de cliënt een licht drukkend en trekkend gevoel. Dit gevoel verdwijnt na circa 2 tot 3 minuten. De Cryo Cool Max unit zal gedurende de behandeling de negatieve druk aanwezig in de applicator aanpassen waarmee zwelling of blauwe plekken zo veel mogelijk worden voorkomen.

Welke zones zijn behandelbaar met de Cryo Cool Med?
Met de Cryo Cool Max kunnen de volgende zones worden behandeld: buik, taille, love handles, zwembandjes, bovenbenen, knieën, heupen, bovenarmen en de onderkin.

Kortom: ‘if you can sqeeze it we can freeze it’.

Resultaat
Met één behandeling kan een aanzienlijke vetreductie worden behaald tot 30%. Er kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Veel klanten bereiken hun doel al na één of twee behandelingen.
De eerste veranderingen zijn gewoonlijk 2-3 weken na de behandeling merkbaar. Na 2 maanden is het resultaat goed zichtbaar. De vetcellen worden tot 3 maanden na de behandeling door het lichaam afgebroken.

Zijn er bijwerkingen na een behandeling?
Direct na de behandeling kan de huid mogelijk rood worden of gevoelig zijn. Dit kan een aantal minuten tot een aantal uren aanhouden. In uitzonderlijke gevallen kan de behandeling zwelling of blauwe plekken geven. Deze symptomen zijn onschadelijk en zullen snel verdwijnen. Sommige cliënten kunnen in het behandelde gebied tijdelijk een verdoofd gevoel ervaren dat 1 tot 8 weken kan aanhouden.

Voor wie is Cryolipolyse geschikt?
De Cryolipolyse methode is ideaal voor cliënten met een kleine tot middelgrote vetophoping die, ondanks een gezond voedingspatroon en voldoende sport en beweging, niet verdwijnt. Cryolipolyse is ook uitermate geschikt voor cliënten die interesse hebben in vetreductie of een strakker lichaam op probleemgebieden maar daarvoor geen invasieve behandeling of operatie willen ondergaan. Deze behandeling is niet geschikt voor zwaarlijvige mensen die via deze methode gewicht willen verliezen.

Voor een gezonde levensstijl en blijvend resultaat van de cryolipolyse adviseren wij onze cliënten om te sporten (eventueel onder begeleiding van een fysiotherapeut) bij TotalVit. Bij TotalVit kunt u ook terecht voor personal training en voedingsadvies. Zie voor meer informatie www.gezondgroesbeek.nl 

Omdat wij hebben gemerkt dat de resultaten in kuurverband nog beter zijn,  bieden wij NU diverse mogelijkheden in kuurverband aan met GROTE KORTING! 

Cryolipolyse met max 2 applicatoren:                                  

€249 voor 1 behandeling = €100 korting

€450 voor 2 behandelingen = €250 korting                                        

€600 voor 3 behandelingen = €450 korting

Cryolipolyse met max 4 applicatoren:                                      

€349 voor 1 behandeling = €100 korting                                                

€600 voor 2 behandelingen = €300 korting                                                   

€800 voor 3 behandelingen = €550 korting