Laserontharing

Je kunt bij ons terecht voor de behandeling van ongewenste of overatige haargroei d.m.v. lasertherapie. Wij werken met de Light Sheer Desire Diode Laser.

Lasertherapie wordt (deels) vergoed door uw aanvullende zorgverzekering indien de overmatige haargroei zich bevindt in het gelaat of als er door jouw verzekering een machtiging is afgegeven voor een medische indicatie. Je kunt echter ook voor overbeharing elders op het lichaam en zonder medische indicatie behandeld worden, dan komen de kosten voor je eigen rekening.

Erfelijke aanleg, hormoonhuishouding, leeftijd en medicijngebruik kunnen leiden tot overbeharing en haargroei op ongewenste plekken en bepalen de dikte, lengte, kleur en groei van het haar. Over het algemeen wordt haar dat sterk opvalt als niet wenselijk ervaren.

De haargroeicyclus kent drie fasen:

  1. Anageen (groeifase, het haar zit vast aan de follikel)
  2. Catageen (overgang, het haar maakt zich los van de follikel)
  3. Telogeen (slapend, het haar is los van de follikel).

Alleen de gepigmenteerde haren in de Anagene fase kunnen definitief worden verwijderd (Er bestaat op dit moment nog geen laser die blonde en grijze haren definitief kan verwijderen). Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase naar de overgangsfase en verder gaan naar de rustfase. Uiteindelijk worden deze uitgestoten op het moment dat de groeicellen een nieuwe haar produceren. Om alle haren definitief te laten verdwijnen zijn er dus meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld tussen de vijf en acht  om het gewenste resultaat te bereiken. De interval tussen de behandelingen varieert, afhankelijk van het te behandelen gebied en de fysiologische aspecten van vier tot acht weken.

Belangrijk om te weten voor de behandeling start:

  • Tijdens het eerste consult wordt er een behandelplan opgesteld met daarin een schatting van het aantal behandelingen dat u nodig heeft (gemiddeld 6)
  • Voorafgaand aan uw eerste behandeling mag u minimaal 4 weken niet in de zon of onder de zonnebank geweest. Dit zelfde geldt voor de gehele behandelperiode tot en met 4 weken na de behandeling.
  • Minimaal 1 week voor de behandeling mag je geen bruin-zonder-zon product gebruiken.
  • Tijdens de gehele behandelperiode en ten minste vier weken na de laatste behandeling is het noodzakelijk dat je goed tegen de zon beschermt bent met een spf 50.
  • Voorafgaand en tijdens de behandeling zijn epileren en harsen niet toegestaan. Scheren mag wel.
  • Voor de behandeling start dient het toestemmingsformulier, wat met je wordt doorgenomen bij de eerste afspraak, ingelevert te worden. Zonder dit formulier kan de behandeling niet plaats vinden.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om op de lange termijn alle haargroei te verwijderen. Dit komt omdat alleen haren in de anagene groeifase kunnen worden verwijderd en niet alle haren zich tegelijk in deze groeifase bevinden. Na elke behandeling vermindert de haargroei. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de hormoonhuishouding, haarkleur en haartype, huidtype en huidskleur en de zone op het lichaam.